Najčešće postavljena pitanja


1. Kako se mogu registrirati na trendMe portal?

Da bi se registrirali na trendMe portal morate ispuniti registracijsku formu klikom na link "Registracija" u gornjem desnom kutu stranice ili na link http://www.trendme.net/Registracija/. Za uspješno završavanje procesa Registracije važno je ispuniti sva polja označena s * (zvjezdicom). Unosom točnih podataka i pritiskom na tipku "Registriraj se" Vaš modni profil je napravljen. Na kraju procesa registracije na Vašu e-mail adresu dobiti će te autorizacijski e-mail kojem je osnovna svrha Vaša stvarna identifikacija. Klikom na link unutar primljenog e-mail potvrditi će točnost Vaših podataka i imati mogućnost koristiti sve pogodnosti i funkcionalnosti trendMe portala.


2. Pravilno sam ispunio formu za registraciju ali nisam dobio autorizacijski e-mail na svoju e-mail adresu?

Ukoliko nakon ispunjene forme za registraciju niste dobili autorizacijski e-mail na Vašu e-mail adresu molimo Vas da idete na uređivanje osobnih podataka u Vašem profilu i provjerite da li ste ispravno unijeli e-mail adresu. Postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu e-mail adresu te da autorizacijski e-mail nije došlo u Vaš inbox. Također, molimo Vas da provjerite i Vaš "Junk mail" jer postoji mogućnost da zbog visoke razine zaštite neki email pretinci nepoznate email-ove identificiraju kao nepoželjni (spam) i svrstavaju ih u "junk folder". Ukoliko ni to nije slučaj molimo Vas da nas kontaktirate na pomoc@trendMe.net i mi ćemo u najkraćem mogućem roku riješit Vaš problem.


3. Stranica mi je na Engleskom jeziku, kako da je prebacim na Hrvatski?

Jezik na kojem će se trendMe stranica prikazivati definira Internet preglednik koji koristite. Ako je Vaš Internet preglednik automatski namješten na hrvatskom jeziku, trendMe stranica će biti na hrvatskom, dok će u slučaju da je namješten na engleskom jeziku prikazivati trendMe stranicu na engleskom. U svakom slučaju za promjenu jezika kliknite na link HR ili ENG u gornjem desnom kutu stranice ovisno koji jezik želite koristiti.
Jezik možete promijeniti također i na linkovima:
http://www.trendme.net/Engleski/ - Engleski
http://www.trendme.net/Hrvatski/ - Hrvatski


4. Kako mogu postaviti neki artikl?

Kako biste dodali sliku artikla morate imati korisnički račun na portalu trendme.net i biti prijavljeni s istim. Klikom na strelicu uz nadimak i link "Moj profil" u gornjem desnom kutu stranice dobiti ćete izbornik s linkom do mjesta gdje se dodaju artikli ili bilo koji drugi element. Link na koji morate kliknuti nosi naziv „Dodaj/uredi artikle“ ovisno što želite dodati. Klikom na taj link otvorit će Vam se stranica za unos artikla. Unos artikla započinje klikom na link „+ Dodajte novi artikl/sliku“ koji se nalazi desno od velikog natpisa ARTIKLI. Klikom na taj link s desne strane otvorit će Vam se forma za unos artikla. Ukoliko dodajete artikl koji se nalazi na bijeloj ili jednobojnoj pozadini, a želite da se ta pozadina makne u 1. Koraku prilikom unosa artikla ostavite da označeno bude „Izrežite pozadinu“ te u 2. Koraku samo pridružite artikl ili sliku koje je potrebno pronaći na vlastitom računalu pritiskom na tipku „Pronađite sliku na računalu“. U 3. Koraku je važno da unesete naziv artikla, pridružite mu odgovarajuću kategoriju, odaberete razinu privatnosti (Privatno vidite samo vi, odabirom opcije Prijatelji vide samo prijatelji, i Javno gdje će Vaš artikl vidjeti svi trendMe korisnici - ako bude odobren - Kontrola autorskih prava, itd, no u većini slučajeva je slika odobrena) stil, boju i spol te po potrebi unesete cijenu i dodatni opis. Na kraju pritisnete na tipku „Snimi“
Ukoliko želite snimiti artikl bez izrezivanja pozadine nego da ostane baš onakav kakav jest prilikom unosa artikla u 1. Koraku pod opcijom "Izreži boju sa slike:" odaberite opciju "Ostavi kakvo je" i do kraja pratite postupak na isti način kao što je označeno gore.


5. Zašto mi artikl ima pozadinu koja je samo djelomično odrezana?

Prilikom "upload"-a slike, da bi se pozadina izrezala što je bolje moguće, probajte Uploadati sliku čija je pozadina manje više jednobojna, kako bi se pozadina mogla u potpunosti izrezati. Također, prag tolerancije boje koji se nalazi pod opcijom "Prag tolerancije rezanja (1-99%)" je nešto što je potrebno mijenjati ako od prve pozadina nije izrezana. Prag tolerancije označava kolika je tolerantnost, tj. sličnost boje koja će se rezati. Da bi promijenjeni prag tolerancije djelovao potrebno je prvo promijeniti postotak praga tolerancije pa ponovno "uploadati" sliku ili ako se radi o slici koja se nalazi na nekom URL-u klikom na 'Povuci sliku s URL-a".


6. Zašto mi je artikl postavljen pod „Za prijatelje“, a objavljen je pod „Javno“? 

Svaka slika/artikal/kombinacija mora proći sustav odobrenja zbog provjere autorskih prava, kršenja uvjeta korištenja i sl. Ako je neki artikal/slika objavljena pod Javno no završila je pod 'Za prijatelje', razlog je vjerojatno ili kršenje autorskih prava, uvjeta korištenja ili jednostavno kvaliteta artikla (slikica je presitna ili previše je izrezana pa nedostaju neki dijelovi ili slika ne odgovara unesenim podacima - no u tom slučaju, ako je "dobre kvalitete" sustav ce automatski svrstati sliku u svoju kategoriju, ako je moguće).


7. Kako mogu uredite vlastite podatke u svom profilu?

Da bi uređivali svoje podatke prvo se morate logirati na trendMe.net sa svojim korisničkim podacima. Nakon što se logirate pored Vašeg imena i linka "Moj profil" kliknite na strelicu koja se nalazi s desne strane. Klikom na strelicu otvorit će Vam se "Padajući izbornik" gdje za uređivanje Vaših podataka morate kliknuti na link "Uredi osobne podatke" koji se nalazi pod Alati (isti link nalazi se i na vlastitom profilu). Nakon što unesete željene promjene pritisnite na gumb "Snimi promjene nad profilom" kako bi se promjene primijenile.


8. Da li mogu napraviti da nitko ne vidi moje osobne podatke?

Možete. Ako želite da Vaši osobni podaci koje ste unijeli u svom Profilu budu vidljivi samo Vama onda je sve što trebate napraviti jest Urediti svoje podatke kao što je označeno pod točkom 7. te ispod Osobnih podataka pod "Privatnost profila" odabrati Privatno. Podaci koji se neće vidjeti su: adresa, grad, država, datum rođenja. Ukoliko želite te podatke pokazati samo prijateljima, onda pod "Privatnost profila" stavite "Prijatelji".


9. Kako mogu postaviti ili promijeniti profil fotografiju?

Vašu profil fotografiju moguće je postaviti ili promijeniti na istom mjestu gdje uređujete osobne podatke o svom profilu opisanom pod točkom 7. Nakon što ste došli na mjesto za uređivanje osobnih podataka na desnoj strani pri vrhu ćete primijetiti prazan prostor predviđen za fotografiju koji nosi naziv PROFIL SLIKA kao i opciju za njezin unos. Klikom na gumb "Pronađite sliku na računalu" odaberite fotografiju koju želite postaviti i kliknite na gumb "Snimi promjene nad profilom". U tom trenutku slika će biti postavljena i promjene nad Vašim profilom s fotografijom će stupiti na snagu.


10. Da li je moguće da sve što postavim/"Uploadam" na trendMe (artikli, ilustracije ili fotografije) budu vidljive samo meni ili samo mojim prijateljima?

Naravno da je moguće. Sve što morate napraviti jest prilikom postavljanja bilo kojeg predmeta (artikla, ilustracije ili fotografije) na trendMe prilikom ispunjavanja svih potrebnih informacija o predmetu kojeg postavljate pod "Privatnost" odabrati Privatno ako želite sve što postavljate bude vidljivo samo Vama ili odabrati Prijatelji ako želite da bude vidljivo samo Vama i Vašim prijateljima.


11. Kako mogu postaviti grafički element -(ilustraciju, pozadinu, figuru, tekstove ili frizuru)?

Da bi postavili grafički element prvo se morate logirati na trendMe.net sa svojim korisničkim podacima. Nakon što se logirate pored Vašeg imena i linka "Moj profil" kliknite na strelicu koja se nalazi s desne strane. Klikom na strelicu otvorit će Vam se "Padajući izbornik" gdje za dodavanje grafičkih elemenata morate kliknuti na link "Dodaj/Uredi grafičke elemente" koji se nalazi pod Alati. Klikom na taj link otvorit će Vam se stranica za dodavanje i uređivanje grafičkih elemenata. Unos grafičkog elementa započinje klikom na link „+ Dodajte novi artikl/sliku“ koji se nalazi desno od velikog natpisa GRAFIČKI ELEMENTI. Klikom na taj link s desne strane otvorit će Vam se forma za unos grafičkih elemenata. Ukoliko dodajete grafički element koji se nalazi na bijeloj ili jednobojnoj pozadini, a želite da se ta pozadina makne u 1. Koraku prilikom unosa grafičkog elementa ostavite da označeno bude „Izrežite pozadinu“ te u 2. Koraku samo pridružite grafički element koji je potrebno pronaći na vlastitom računalu pritiskom na tipku „Pronađite sliku na računalu“. U 3. Koraku je važno da unesete naziv grafičkog elementa, pridružite mu odgovarajuću kategoriju (Figura, Ilustracija, Frizura, Pozadina ili Tekst), odaberete razinu privatnosti (Privatno vidite samo vi, odabirom opcije Prijatelji vide samo prijatelji, i Javno gdje će Vaš grafički element vidjeti svi trendMe korisnici - ako bude odobren - Kontrola autorskih prava, itd, no u većini slučajeva je slika odobrena) stil, boju i spol te po potrebi unesete cijenu i dodatni opis. Na kraju pritisnete na tipku „Snimi“
Ukoliko želite snimiti grafički element bez izrezivanja pozadine nego da ostane baš onakav kakav jest prilikom unosa grafičkog elementa u 1. Koraku pod opcijom "Izreži boju sa slike:" odaberite opciju "Ostavi kakvo je" i do kraja pratite postupak na isti način kao što je označeno gore.


12. Kako mogu postaviti vlastitu fotografiju/sliku u svoj Album?

Da bi postavili sliku u Album prvo se morate logirati na trendMe.net sa svojim korisničkim podacima. Nakon što se prijavite na stranicu ("logirate") u desnom rubu ekrana pored Vašeg imena i linka "Moj profil" kliknite na strelicu koja se nalazi s desne strane. Klikom na strelicu otvorit će Vam se "Padajući izbornik" gdje za dodavanje slika morate kliknuti na link "Dodaj/Uredi slike iz albuma" koji se nalazi pod Alati. Klikom na taj link otvorit će Vam se stranica za dodavanje i uređivanje Slika iz Albuma. Unos slike u Album započinje klikom na link „+ Dodajte novi artikl/sliku“ koji se nalazi desno od velikog natpisa ALBUMI. Klikom na taj link s desne strane otvorit će Vam se forma za unos slika. Ukoliko dodajete sliku koja se nalazi na bijeloj ili jednobojnoj pozadini, a želite da se ta pozadina makne u 1. Koraku prilikom unosa slike ostavite da označeno bude „Izrežite pozadinu“ te u 2. Koraku samo pridružite sliku koju je potrebno pronaći na vlastitom računalu pritiskom na tipku „Pronađite sliku na računalu“. U 3. Koraku je važno da unesete naziv slike, pridružite mu odgovarajuću kategoriju (Moje fotografije), dodate ju u željeni album ako ste ga ranije kreirali ili ispod toga unesete novi naziv Albuma (naziv može biti proizvoljan ili možete označiti neki od ponuđenih, npr. Proljeće/Ljeto 2010. iz Predloška naziva albuma) odaberete razinu privatnosti (Privatno vidite samo vi, odabirom opcije Prijatelji vide samo prijatelji, i Javno gdje će Vašu sliku vidjeti svi trendMe korisnici - ako bude odobren - Kontrola autorskih prava, itd, no u većini slučajeva je slika odobrena) stil, boju i spol te po potrebi unesete cijenu i dodatni opis. Na kraju pritisnete na tipku „Snimi“
Ukoliko želite snimiti sliku u Album bez izrezivanja pozadine nego da ostane baš onakva kakva jest prilikom unosa slike u 1. Koraku pod opcijom "Izreži boju sa slike:" odaberite opciju "Ostavi kakvo je" i do kraja pratite postupak na isti način kao što je označeno gore.


13. Kako mogu postaviti vlastitu fotografiju u svoju Modnu pistu?

Da bi postavili sliku s Modne piste prvo se morate logirati na trendMe.net sa svojim korisničkim podacima. Nakon što se prijavite na stranicu ("logirate") u desnom rubu ekrana pored Vašeg imena i linka "Moj profil" kliknite na strelicu koja se nalazi s desne strane. Klikom na strelicu otvorit će Vam se "Padajući izbornik" gdje za dodavanje slika morate kliknuti na link "Dodaj/Uredi slike s modne piste" koji se nalazi pod Alati. Klikom na taj link otvorit će Vam se stranica za dodavanje i uređivanje Slika s modne piste. Unos slike započinje klikom na link „+ Dodajte novi artikl/sliku“ koji se nalazi desno od velikog natpisa SLIKE S MODNE PISTE. Klikom na taj link s desne strane otvorit će Vam se forma za unos slika. Ukoliko dodajete sliku koja se nalazi na bijeloj ili jednobojnoj pozadini, a želite da se ta pozadina makne u 1. Koraku prilikom unosa slike ostavite da označeno bude „Izrežite pozadinu“ te u 2. Koraku samo pridružite sliku koju je potrebno pronaći na vlastitom računalu pritiskom na tipku „Pronađite sliku na računalu“. U 3. Koraku je važno da unesete naziv slike, pridružite mu odgovarajuću kategoriju (Modna pista), dodate ju u željenu kolekciju ako ste ju ranije kreirali ili ispod toga unijeti novi naziv kolekcije (naziv može biti proizvoljan ili možete označiti neki od ponuđenih, npr. Proljeće/Ljeto 2010. iz Predloška naziva kolekcije) odaberete razinu privatnosti (Privatno vidite samo vi, odabirom opcije Prijatelji vide samo prijatelji, i Javno gdje će Vašu sliku vidjeti svi trendMe korisnici - ako bude odobren - Kontrola autorskih prava, itd, no u većini slučajeva je slika odobrena) stil, boju i spol te po potrebi unesete cijenu i dodatni opis. Na kraju pritisnete na tipku „Snimi“
Ukoliko želite snimiti sliku s modne piste bez izrezivanja pozadine nego da ostane baš onakva kakva jest prilikom unosa slike u 1. Koraku pod opcijom "Izreži boju sa slike:" odaberite opciju "Ostavi kakvo je" i do kraja pratite postupak na isti način kao što je označeno gore.


14. Uređivanje/brisanje modnih kombinacija iz spremljenih stavki?

Nakon što se prijavite na stranicu ("logirate") u desnom rubu ekrana pored Vašeg imena i linka "Moj profil" kliknite na strelicu koja se nalazi s desne strane. Klikom na strelicu otvorit će Vam se "Padajući izbornik" gdje morate kliknuti na link za uređivanje kombinacija. Isti link se nalazi i na vlastitom profilu uz naziv "Kombinacije" i listu vlastitih kombinacija, a link je "uredi". Klikom na link "uredi" otvara se stranica za uređivanje kombinacija. Klikom na jednu od kombinacija (na sliku), u desnoj koloni će se "otvoriti" kombinacija za uređivanje, sa svim svojim podacima. Ako je kombinacija u statusu "Javno - Početna" (pisati će ispod svih detalja kombinacije u desnoj koloni) ona se može urediti, ali se mora i promijeniti privatnost kombinacije na minimalno 'Javno' kako bi promijenjena kombinacija išla na odobrenje od moderatora. Na naslovnicu dospijevaju kombinacije "visoke" kvalitete izvedbe. Ako je kombinacija samo objavljena javno (i nije dospjela na naslovnicu), ona se može urediti direktno i tada automatski ide na odobrenje moderatora. Dok je kombinacija u redu čekanja za odobrenje, biti ce dostupna opcija "Briši" pored gumba Snimi. Ukratko, kako biste obrisali kombinaciju uredite je ili smanjite stupanj privatnosti (ispod Javno) kako bi ponovo išla na odobrenje od moderatora, te je nakon spremljenih promjena ponovo otvorite za uređivanje, gdje će biti gumb za brisanje.
Privatnost kombinacije se određuje kroz 4 razine.
- Razinu "privatno" vidi samo osoba koja ju je napravila
- Razinu "prijatelji" vide samo prijatelji
- Razinu "javno" vide svi (a kada je moderator odobri ona se nalazi i na stranici "Sve kombinacije")
- Razina "Na naslovnici" vide svi, no dodatno se pojavljuje i na naslovnici.
Isti princip privatnosti vrijedi i za artikle i sve ostale slike na portalu. Za razliku od kombinacija, artikli se ne mogu obrisati dok god postoji neka kombinacija koja koristi jedan od artikala koji se želi brisati.
Radi boljeg vizualnog orijentira na vlastitom profilu ili stranici za uređivanje kombinacija, nad slikama kombinacija se pojavljuju mali kružići (u lijevom gornjem kutu slike) u tri moguće boje. 

- Svijetlo-zelena boja = znaci odobreno javno i na naslovnici
- Zelena boja = znaci odobreno javno.
- Pola zelena, pola siva boja = znaci da čeka odobrenje za javno.
- Plavo = kombinacija za prijatelje
- Sivo = privatna kombinacija.


15. Objavila/o sam kombinaciju pod javno, zašto je ne vidim nigdje na "Kombinacije" ili na "Novo na trendMe"?

'Javno' objavljena kombinacija automatski ide na odobrenje od moderatora. Ukoliko je kombinacija koja je objavljena pod "Javno" zadovoljila osnovne kriterije koje trendMe zahtjeva (kombinacije koje čine jedinstveni spoj mode i kreativnosti te kombinacije koje ukomponiraju modne artikle i grafičke elemente u jednu kompaktnu cjelinu) onda se odobrava i svi korisnici je mogu vidjeti pod rubrikom "Kombinacije" i pod "Novo na trendMe". Sukladno tome ona je dostupna svim korisnicima na glasanje i komentiranje. Ukoliko kombinacija nije zadovoljila osnovne kreativne kriterije koje trendMe zagovara, moderator njezin status mijenja u "Prijatelji" te kombinacija postaje vidljiva pod "Kombinacije" i "Novo na trendMe/Novo o prijateljima" samo korisnicima koji su prijatelji s korisnikom koji je kombinaciju objavio. Na naslovnicu pod glavnim boxom "Sve modne kombinacije" dospijevaju samo kombinacije "visoke" kvalitete izvedbe (koje odskaču od ostalih kombinacija s) .


16. Zašto mi je slika postavljena pod „Za prijatelje“, a objavljen je pod „Javno“

Svi artikli/slike kao i svi ostali elementi (ilustracije, pozadine, tekstovi ili fotografije) s postavljenim statusom "Javno" automatski odlaze kod moderatora na odobrenje. Ukoliko artikl ili bilo koji element ispunjava sve kriterije definirane pod Uvjetima korištenja trendMe portala (ne krše prava te vizualno imaju uredno izrezanu pozadinu i slika prikazuje ono što je u podacima opisano) takav artikl ili element se odobrava pod Javno i postaje dostupan svim korisnicima. Ukoliko ne ispunjava navedene kriterije moderator artiklu ili elementu mijenja status na "Prijatelji" te isti postaje vidljiv samo korisnicima koji su prijatelji s korisnikom koji je i postavio artikl ili bilo koji drugi element/sliku. 


17. Zašto ne mogu glasati i komentirati na kombinacije?

Da bi glasali i stavljali svoje komentare na kombinacije, artikle i fotografije morate biti registrirani trendMe korisnik. Nakon što ispunite registracijsku formu na Vašu e-mail adresu dobiti ćete autorizacijski e-mail u svrhu potvrde točnosti Vaših podataka. Klikom na link unutar autorizacijskog e-mail-a potvrđujete točnost Vaših podatka te Vam je omogućeno korištenje svih pogodnosti i funkcionalisti (glasanje, komentiranje i izrada kombinacija) trendMe portala.18. Kako napraviti modnu kombinaciju?

Postupak izrade modne kombinacije je vrlo jednostavan te podsjeća na vrlo zanimljivu kreativnu igru. Sve što morate napraviti jest kliknuti na link "Kombiniraj" u gornjem lijevom kutu stranice pored linka "Početna". Klikom na taj link dolazite u "Sobu za odijevanje" gdje se zbivaju sve kreativne čari kreiranja modne kombinacije. Na lijevoj strani se nalaze kategorije za izbor artikala i svih ostalih elemenata dok se odabirom jednog od njih na desnoj strani oni prikazuju. Jednostavnim izborom/klikom prikazanog artikla ili elementa (ilustracije, pozadine, tekstova ili figure) i povlačenjem istog na sredinu područja za izradu kombinacije slažete i gradite kombinaciju po vlastitom ukusu. Nakon što ste završili kombinaciju možete spremiti uz pomoć opcija na gornjem glavnom izborniku te ju objaviti pod "Javno", "Prijatelji" ili "Privatno".


19. Mogu li pri izradi kombinacije koristiti slike iz tuđih albuma i albuma modnih marki i kako da to napravim?

Svoju kombinaciju možete izraditi iz svih ponuđenih artikala i elemenata koji se nalaze ne trendMe stranici, a objavljeni su pod "Javno". To znači, da osim što možete pri izradi svoje kombinacije koristiti svoje vlastite artikle i elemente koji se nalaze i na Vašem profilu i u "Sobi za odijevanje",pri izradi kombinacije možete koristiti i sve ostale artikle i elemente korisnika koji su objavljeni pod "Javno", a nalaze se u pripadajućim kategorijama u "Sobi za odijevanje".


20. Postavila sam 3 grafička elementa, ali ni jednog nema pod "grafički elementi - Ljudi (osobe)" kamo sam ih smjestila. Zanima me da li je potrebno neko vrijeme da "uđu u sistem" ili sam nešto pogriješila?


Administratori i webmasteri kategoriziraju slike koje se uplodaju na portal. Ponekada je potrebno da se slika preimenuje i prebaci u odgovarajuću kategoriju što rezultira kašnjenjem pri objavi. Da bi slika bila javno objavljena potrebni su neki preduvjeti. Slika mora sadržavati ime koje korisnik sam upisuje, kategorija mora biti odabrana prema slici, trendMe stil, boja i spol također moraju biti pravilno označeni. Ukoliko slika koja spada u kategoriju artikala i grafičkih elemenata nije pravilno izrezana (bijeli rubovi, transparentni dijelovi slike) ili je malih dimenzija ona ne može biti objavljena pod javno nego se objavljuje za prijatelje ili privatno.

Slijedi nekoliko pravila kako se određeni grafički elementi i slike u albumima te na modnoj pisti svrstavaju:

 

Kategorija grafički elementi

Pozadine: slike se svrstavaju pod Pozadine ukoliko su dimenzije slike pravokutnog oblika, punih boja i karaktera koji je idealan za pozadinu te ne podsjećaju na ilustraciju ili neki drugi grafički element

Ilustracije: slike se svrstavaju pod Ilustracije ukoliko su slike ilustrativnog karaktera (određeni geografski oblici, različiti grafički crteži te bilo koji nepravilni obliku fotografije koji ima transparentnu pozadinu)

Ljudi osobe: slike se svrstavaju pod kategoriju Ljudi (Osobe) ukoliko se radi o slikama osoba na bijeloj ili transparentnoj pozadini. U suprotnom slike spada pod Moje fotografije ili slike s Modne piste.

Građevine: slike se svrstavaju pod kategoriju Građevine ukoliko se radi o slikama građevinama (zgrade, dijelovi zgrada, gradovi i sl.) ili elementima koji sačinjavaju građevinu

Priroda: slike se svrstavaju pod kategoriju Priroda ukoliko se radi o slikama koje su transparentnih pozadina te predstavljaju prirodu u bilo kojem obliku (šuma, jezero, more, nebo, trava i sl.)

Kategorija Albumi

Moje fotografije: slike se svrstavaju pod Moje fotografije ukoliko je slika „puna“ tj. slika izgleda kao klasična fotografija (vašeg društva ili slika na zidu), nije pravokutnog oblika niti je negdje izrezana te je dovoljno kvalitetna za pozicioniranje u Sobi za odijevanje

Kategorija Slike s modne piste

Modna pista: slike se svrstavaju pod Moja modna pista ukoliko je slika pravokutnog oblika te predstavlja modela koji prezentira određenu kolekciju na modnoj pisti

 

21. Kako da promijenim boju artiklu prilikom izrade kombinacije?

Boju artikla ili bilo kojeg drugog elementa možete mijenjati u "Sobi za odijevanje" prilikom izrade Vaše kombinacije. Prvo što morate napraviti jest odabrati artikl ili element prikazan u desnoj koloni "Sobe za odijevanje" i povući ga na prostor za kombiniranje. Zatim kliknite na artikl koji ste pozicionirali u prostoru za kombiniranje i na izborniku pri vrhu prostora za kombiniranje klinknite na link "Boje". Klikom na link "Boje" pojavit će Vam se padajući izbornik s mnogo opcija za promjenu boje artikla ili bilo kojeg drugog elementa. Osim što artikl možete obojati postoji mogućnost da mu vratite boju u prvotno stanje klikom na link "Vrati izvorne boje".

22. Zašto sam na listi Top korisnika u tjedan dana prva, a u mjesec dana druga?

Liste korisnika bazirane su u ovisnosti o odabranom razdoblju (po defaultu to je tjedan dana). Ako je odabrano razdoblje od 7 (tjedan) dana, onda se bodovi (suma bodova) računaju: dan gledanja - 7 dana (koliko je skupljeno u tom razdoblju), što znači da kada ste gledali prvi put listu na neki dan, to znači da se gleda taj dan - 7 dana, i tada ste imali jedan broj dobova, a naravno idući dan -7 dana je drugi broj bodova. Isti princip vrijedi i za stečene prijatelje u odabranim razdobljima. Osim tjednog razdoblja, postoje još razdoblja od 30 dana, od godine dana i ukupno od kada je sustav bodovanja uveden. Linkovi do navedenih razdoblja nalaze se u razini naslova na stranici korisnici.

23. Na koje se sve načine mogu sakupljati bodovi?


Bodovi se dobivaju za sve akcije opisane ovdje: Sustav bodovanja. Važno je naglasiti da je za glasanje moguće dobiti samo 30 dodova po danu kako korisnici ne bi s krivom namjerom sakupljali iste. Što se tiće kombinacija, bitno je naglasiti da kombinacija koja dospije na naslovnicu dobiva 35 bodova, dok obično odobrena kombinacija dobiva samo 30.  Svaka kombinacija koja je objavljena i odobrena javno dobija još + broj bodova koju u tom trenutku ocjenu ima. Ostale akcije za koje možete osvojiti bodove pogledajte na gore spomenutom linku.
 


Sponsored links


Blog WIDGET How to use it?