Autorska prava


Pritužbe na kršenje autorskog prava ili intelektualnog vlasništva

 

trendMe korisnici na trendMe web stranicu postavljaju svoje vlastite fotografije i fotografije s drugih web stranica koristeći trendMe uploader (alat za postavljanje fotografija).  Glavni razlog zašto korisnici koriste trendMe uploader za postavljanje velikog broja fotografija odjeće i obuće je kreiranje modnih kombinacija (kolaža) te izradu vlastitih modnih profila.
 
Uz pomoć trendMe uploadera korisnici mogu postaviti svoju vlastitu odjeću i obuću ili odjeću i obuću s ostalih web stranica. Prilikom postavljanja bilo koje vrste fotografija korisnici su dužni navesti izvor fotografije u za to predviđeno polje ili označiti da su oni autori fotografije koju postavljaju. Jedna od tih dviju opcija je obavezna. Izvor fotografije je zapravo link (veza) koja je direktno povezana sa stranicom od kuda je fotografija preuzeta.

 

Na koji način se te fotografije koriste na trendMe portalu?

 

trendMe predstavlja modnu društvenu mrežu i zajednicu u kojoj zaljubljenici u modu i modni dizajneri kreiraju vlastite modne kombinacije izrađene od brojnih fotografija kombiniranih u trendMe Sobi za odijevanje.
 
Na primjer, niže se nalazi modna kombinacija koja sadrži 22 fotografije koje su postavljene na trendMe sa različitih web stranica. U istoj modnoj kombinaciji se nalazi točno 7 modnih artikala, 6 kozmetičkih fotografija i 9 grafičkih elemenata (fotografija). Istu modnu kombinaciju je moguće pronaći ovdje.
 

 

Ako je fotografija postavljena s druge web stranice imat će direktan link (vezu) na tu stranicu. Fotografija će biti bez linka (veze) ukoliko je korisnik postavio vlastitu fotografiju.

 

Što moram učiniti kako bi se moja fotografija uklonila s trendMe stranice?

 

U slučaju zlouparabe predmeta ili djela koje imaju autorska prava ili su zaštićena kod Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo molimo Vas da nas kontaktirate u najkraćemo mogućem roku na autorskaprava mail. Svakom problemu kod zlouporabe pristupamo sa maksimalnom ozbiljnošću te ih riješavamo u roku od jednog poslovnog dana. Prilikom zahtjeva za uklanjanjem predmetne fotografije molimo Vas da nam pošaljete link na kojem se predmet ili djelo nalazi te nam obrazložite problem i priložite dokaze koje podupiru Vaše činjenice.

Svi korisnici trendMe portala mole se da prilikom postavljanja predmeta, proizvoda ili djela na trendMe.net koje nisu njihovo vlasništvo poštuju autorska prava istih te da prilikom njihova postavljanja zatraže odobrenje njihovog autora ili vlasnika.

U slučaju da sumnjate da je Vaš rad kopiran na način na koji brani zakon o autorskim pravima ili da su Vaša prava intelektualnog vlasništva na bilo koji način ugrožena molim Vas da nam dostavite sljedeće informacije:


1. Elektornski ili fizički potpis ili dokument osobe koja je autorizirala predmetno djelo u svoje ili ime vlasnika djela pod autorskim pravom ili zaštićenim intelektualnim vlasništvom
2. Opis predmetnog djela koji prijavljujete
3. Opis gdje se predmet na trendMe portalu nalazi kako bi ga u što kraćem roku mogli pronaći
4. Vašu adresu, broj telefona i e-mail adresu
5. Vašu izjavu da u dobroj namjeri vjerujete da korištenje prijavljenog predmeta nije dozvoljeno od strane autora ili zavoda za intelektualno vlasništvo
6. Vašu izjavu, temeljem pritužbe, da su gore navedene informacije istinite i točne i da ste Vi autor zaštićenog djela ili predmeta ili ste ovlašteni da djelujete u njegovo imeSponsored links


Blog WIDGET How to use it?